Close

Webservice reference

 
Situatie: Ik had een klassieke asmx webservice ontwikkeld in Visual Studio 2008 en wilde de SOAP exception afvangen die door de webservice gethrowed werd. Het leek erop dat ik alleen een service reference kon leggen, geen klassieke web reference. Dit had weer tot gevolg dat ik bij wijze van proxy een SOAPClient moest instantiëren, niet gewoon de service zelf. Verder moest ik in plaats van een SOAPException, een FaultException catchen.
 
Anyways, als je een service reference toevoegt, kun je klikken op de [Advanced] button. Onderin kun je een optie aanvinken die aangeeft dat je een 2.0 webreference wilt leggen. Als je dat gedaan hebt, kun je de webservice proxy weer op de ouderwetse manier instantiëren. Bovendien kun je de gethrowede SOAP exceptions dan ook weer gewoon afvangen als SOAPException en niet als FaultException. 
 
Zie VPC VS2008: C:PaulTWSTWSWebservice.sln.
Hier worden de twee alternatieven naast elkaar gezet voor het referencen van een classic asmx webservice.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *